Supersnel ter plaatse in heel Noord en Zuid-Holland!  

Wij komen direct biju langs.  

24/7 Storingsdienst

Supersnel ter plaatse in heel Noord en Zuid-Holland 

Gecertificeerde elektriciens

Wij komen direct bij u langs 

No cure, no pay 

Installatie meterkasten / groepen

Meterkast / groepenkast laten vervangen

Een goed aangelegde meter-en groepenkasten is de motor van uw huishouden of bedrijf. Deze twee onderdelen vormen het hart van het elektriciteitssysteem in uw woning. Hier vandaan wordt de stroom geleid en verspreid door uw woning of bedrijf. De elektriciens van MDK Elektro verzorgen al jaren het aanleggen en installeren van meterkasten/groepen. Wilt u de groepen/meterkast vervangen, uitbreiden of laten repareren, wij verzorgen dit graag voor u. Veilig en vakkundig.

Een groepenkast vervangen ook wel meterkast genoemd is meestal noodzakelijk bij een uitbreiding van de bestaande elektrische installatie. Bij een verbouwing in een bestaande woning komt u er al snel achter dat er niet voldoende groepen zijn. Een uitbreiding van de keuken met nieuwe apparatuur of de badkamer met een sunshower vergt meer groepen. De oude groepen- en meterkast dient dan vervangen of uitgebreid te worden met een extra installatie-automaat, aardlekschakelaar of een hoofdschakelaar. 

Groepen- en meterkast vervangen voor meer veiligheid

In veel oude woningen is de bestaande groepenkast nog niet voorzien van een aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging van de elektrische installatie die vroegtijdig de elektrische installatie uitschakelt bij het ontstaan van een lekstroom. De aanwezigheid van een aardlekschakelaar is bij een nieuwe of gewijzigde elektrische installatie sinds 1975 verplicht. Let u hierop als u een bestaande woning aanschaft. 


Het installeren van de juiste meterkast of groepen elektriciteit is van groot belang voor uw eigen veiligheid maar ook voor het goed functioneren van alle apparatuur. U beleeft het meeste woonplezier als alles naar behoren functioneert en dat niet steeds de stoppen eruit schieten als uw meerdere apparaten tegelijk laat werken. De weekeinden zijn vaak de piekmomenten binnen een gezin. De was- en droogmachine, de vaatwasser en oven worden juist dan maximaal gebruikt. Zeker als u twee meterkasten heeft. Voorkom ergernis en laat uw elektrische installatie veilig en vakkundig aanleggen. 


Heeft u advies nodig of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op nummer: 071 4072721 of ons online contactformulier invullen. Wanneer u teruggebeld wilt worden, vult u dan het bel-mij-terug-formulier in. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.